De meest gemaakte verhuisfouten; zo maak jij ze niet!
29 juli 2020
Door Woonhome.nl
Een verhuisperiode kan best chaotisch zijn. Maar met een goede voorbereiding kan het ook heel soepel en ontspannen verlopen! In dit artikel delen we de meest gemaakte verhuisfouten, zodat jij ze kunt voorkomen. We geven daarnaast meteen een aantal handige tips hoe je de verhuizing wel goed kunt aanpakken.
Te laat je verhuizing doorgeven
Zodra de verhuisdatum vast staat, kun je jouw verhuizing gaan doorgeven. Wacht hier zeker niet te lang mee, want dan is de kans groot dat je het vergeet. Geef je adreswijziging onder andere door aan persoonlijke contacten, de gemeente en je internetleverancier. Er is niets vervelender dan geen internet op je nieuwe adres. Was je toch te laat met doorgeven en zit je een paar dagen zonder internet in je nieuwe woning? Dan is tijdelijk internet een handige oplossing. Met een Unlimited Data abonnement van KPN kun je onbeperkt bellen, sms’en, internetten én een hotspot aanmaken met je telefoon. Als je een hotspot aanmaakt, is jouw smartphone het (tijdelijke) wifi-netwerk in je nieuwe woning. Zo kun je allerlei andere apparaten zoals een laptop of tablet verbinden met het onbeperkte internet. Je creëert eenvoudig een hotspot via het instellingenmenu van je telefoon. Het staat vaak onder het kopje ‘persoonlijke hotspot’ of onder ‘verbindingen’ en ‘draagbare hotspot’.
Te laat beginnen met inpakken
Het inpakken van verhuisdozen neemt veel meer tijd in beslag dan je denkt. Begin hier dus zo vroeg mogelijk mee. Ga per kamer aan de slag, verdeel de spullen in categorieën en plak altijd een label op de doos. Op deze manier weet je in de nieuwe woning precies wat de inhoud van de verhuisdozen is. Je kunt ze zelfs direct in de juiste kamer neerzetten.
Geen vrije parkeerplaats regelen
Hoe groot of klein de verhuizing ook is, een vrije parkeerplaats is altijd noodzakelijk. Niet alleen om je spullen bij de oude woning in te laden, maar natuurlijk ook om alles bij je nieuwe huis weer uit de verhuiswagen te halen. Vergeet dus niet om dit te regelen!
Te weinig hulp gevraagd
Wil je kosten besparen door geen professionele verhuizers in te schakelen? Dan is het heel belangrijk dat je genoeg vrienden en familieleden om hulp vraagt. Zorg ervoor dat er sterke mensen aanwezig zijn om de zware spullen te tillen, maar denk ook aan de kleine taken. Iemand met een blessure kan bijvoorbeeld prima helpen bij het inpakken of bij het verhuizen van het administratieve gedeelte (zoals adreswijzigingen doorgeven).
Geen eten en drinken geregeld
Vergeet tot slot niet om genoeg eten en drinken te regelen voor de verhuisdag. Pak bijvoorbeeld het koffiezetapparaat pas op het laatste moment in en regel een aantal (herbruikbare) bekers. Zorg daarnaast voor genoeg flesjes water en broodjes om de dag mee door te komen.
Voorkom met onze tips de meest gemaakte verhuisfouten. Wij wensen je heel veel succes met de verhuizing!