Het vinden van ongedierte in of rond jouw woning wil je altijd voorkomen. De eerste reactie op het ontdekken van een plaag is: “Ik moet zo snel mogelijk van dit probleem afkomen.” Geen twee scenario’s zijn hetzelfde, maar één ding is zeker. Bij ernstige plagen is begassing vaak de laatste verdedigingslinie. Als je fumigatie overweegt, heb je waarschijnlijk vragen over hoe het proces werkt en of deze behandeling echt nodig is. In de blog van vandaag lees je de meest gestelde vragen over plaagdierbestrijding.
Wat is fumigatie en hoe gaat het in zijn werk?
Fumigatie is een krachtige ongedierte bestrijdingsmethode waarbij een ontsmettingsgas vrijkomt in een besmet gebied. Het proces omvat het afdekken van het hele pand. Inclusief de grond, met een afdekking waar gas niet door heen komt of een tent om ervoor te zorgen dat het gas opgesloten blijft. Hoewel tentbegassing een gebruikelijke methode is, zijn er alternatieve opties beschikbaar (zoals tape-and-seal). Afhankelijk van de specifieke ernst van de plaag en de plaag.
Fumigatie richt zich op ongedierte in alle stadia van hun levenscyclus en staat bekend om het hoge succespercentage. Met begassingen kunnen zelfs de gebieden bereikt worden die op andere manieren moeilijk toegankelijk zijn. Het is belangrijk op te merken dat fumigatie een gespecialiseerd type behandeling is waarvoor volledige leegstand van het pand vereist is. Het mag alleen worden uitgevoerd door erkende professionals.
Welk ongedierte kan worden behandeld met begassing?
Begassing is een zeer effectieve ongedierte bestrijdingsmethode die kan worden gebruikt voor de behandeling van een breed scala aan ongedierte. Enkele van de meest voorkomende plagen die effectief kunnen worden geëlimineerd door begassing zijn termieten, bedwantsen, kakkerlakken en spinnen.
In de meeste gevallen wordt begassing niet aanbevolen, tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Plaagdierbestrijding in een vroeg stadium, kan soms worden aangepakt met minder invasieve behandelingsopties. Maar als al het andere faalt, kunnen fumigaties de meeste plagen uitroeien.
Hoe weet je wanneer je moet fumigeren?
Als je wijdverspreide ongedierte activiteiten in meerdere delen van je eigendom waarneemt. Of als meer conventionele ongedierte bestrijdingsmethoden niet effectief zijn gebleken, kan begassing de beste oplossing zijn. Elke situatie is anders, en het is het beste om de experts een route te laten bepalen om jouw huis te verlossen van ongewenste indringers. Een getrainde professional kan jouw eigendom inspecteren, de omstandigheden beoordelen en een behandelplan geven.
Jouw verdelger zal waarschijnlijk de volgende criteria in overweging nemen bij het opstellen van een behandelplan:
De ernst van de besmetting
Type ongedierte(n) betrokken
Levensstijl van de eigenaar van onroerend goed
Type eigendom
Hoe bereid je je voor op begassing?
Houd er rekening mee dat jouw pand tijdens de ongediertebestrijding volledig ontoegankelijk is en gedurende de behandeling leeg moet staan. Je moet de professional waarmee je samenwerkt altijd vragen hoe je jouw woning het beste kunt voorbereiden. Als jouw woning het hoofdverblijfplaats is, is er alternatieve accommodatie vereist tijdens de bestrijding van ongedierte, inclusief huisdieren.