Een zwembad voor in iedere tuin… Welke kies jij?
05 mei 2017
Door Woonhome.nl
Het warme weer komt er langzaam maar zeker weer aan. Tijd om je aandacht naar de tuin te verleggen, alle bladeren op te ruimen, nieuwe planten in de grond te zetten én te bedenken hoe je hier straks de zomer gezellig doorneemt. Eén van de leukste objecten voor in de tuin is een zwembad. Helemaal als je kinderen hebt. Met een zwembad in de tuin vang je creëer je een fantastische speelplek en lekkere afkoelplek voor als het erg warm is.
Alle kanten op, in én met een zwembad
Bij het kopen van een zwembad kun je alle kanten op. Van een klein opblaasbaar babyzwembad tot een vast bad in de tuin, waarin je zelfs baantjes kunt trekken. Daarnaast zijn er nog heel veel tussenmodellen zwembaden voor iedere tuingrootte en elk budget. Denk aan een groot model opblaasbaar Intex zwembad of een Bestway framebad. Bekijk hier welk zwembad het beste bij jou past.
Zwembad voor de kinderen in de tuin
Wil je een zwembad kopen voor je kinderen tot een jaar of zeven. Dan is het prima om lekker met emmertjes en plastic eentjes te spelen in een klein kinderzwembad. Voor oudere kinderen kun je al iets groter denken. Helemaal als zij al druk bezig zijn met het halen van hun zwemdiploma`s, is het leuk om hen wat meer uitdaging te geven.
Zwembad met olifant
Vooral goedkope, kleine opblaasbare zwembadjes zijn ideaal. Voor je kinderen én voor je zelf. Zo heb je een babybad in no-time opgeblazen en duurt het niet lang om deze te vullen. Doe er wat speelgoed bij en je hebt een fantastische speelplek. Naast standaard modellen zijn er ook speciale kinderzwembaden met een opblaasbare giraffe of olifant erop.
“Let bij kleine kinderen wel goed op de hoogte c.q. diepte van het water en laat kinderen jonger dan vier jaar nooit alleen in een kinderzwembad zitten!”
Opblaasbaar familiezwembad in de achtertuin
Vind je het zelf ook leuk om na het werk lekker af te koelen in je eigen zwembad? Neem dan een familiebad in overweging. Dit zijn grotere baden, met een diameter vanaf twee meter. Deze bieden genoeg ruimte om er met meerdere personen in te zitten. Er zijn een aantal grote modellen opblaasbare zwembaden verkrijgbaar. Houd er wel rekening mee dat de constructie van een opblaasbaar bad beperkt is. Het maximaal aantal liters water ligt ergens rond 1250 liter. Uitdaging hierbij is het vullen van het bad en het kwijtraken van het water na afloop. Houd daarmee rekening tijdens het kopen van een opblaasbaar zwembad.
Easy setup-zwembad voor de hele familie
Een easy setup-zwembad biedt meer mogelijkheden. Dit is een bad waarbij de wanden opklapbaar zijn. Je hoeft alleen de bovenrand op te blazen. Dit type zwembad kent ook groottes tot wel 4,5 diameter. Dat is meer dan genoeg voor de hele familie om een frisse duik te nemen.
Het vullen van het bad kan wel nodige tijd in beslag nemen. Wel krijg je er vaak een zwembadpomp bij, zodat je het water schoon kan houden. Hierdoor kan een groot easy setup zwembad een stuk langer in de tuin blijven staan. De prijzen van grotere easy setup-zwembaden zijn verhoudingsgewijs een stuk hoger dan die van opblaasbare zwembaden.
Framezwembaden voor een heerlijke duik
Een ander model is het framezwembad met wanden van platen die je eenvoudig aan elkaar bevestigt. De modellen kunnen voor langere tijd in je tuin blijven staan. Een ideaal alternatief voor een vast zwembad in de tuin. Want je breekt het zwembad ook weer makkelijk af aan het einde van de zomer. Ook framezwembaden zijn in verschillende maten verkrijgbaar. De grotere modellen, (bijvoorbeeld van Intex of Bestway) hebben een diameter van 3 meter en een inhoud van meer dan 4000 liter.
“Een voordeel van framebaden is dat het waterpeil wat hoger kan, tot zo`n 75 centimeter. Hier kan iedereen in afkoelen!”
De juiste plek voor je zwembad in de tuin
Waar zet je je zwembad neer? Bij kinderzwembaden in ieder geval zo goed mogelijk in het zicht. Maar zet de kinderbadjes ook niet midden in de tuin – pal in de zon. Helemaal in het water kun je snel verbranden. Heb je een groot zwembad die langer in je tuin blijft staan. Zet deze dan het liefst niet onder een boom. Bladeren en ander vuil in het water zijn namelijk de grootste ergernis bij een zwembad. Houd verder rekening met kwetsbare planten of bloemen. Zeker bij het spelen verdwijnt er een grote hoeveelheid water uit het zwembad.
Altijd handig: accessoires voor je zwembad
Kijk bij de aanschaf van je zwembad ook naar de accessoires. Zo is een reparatieset voor je zwembad geen overbodige luxe. Ook een zwembadpomp is bij vooral grote zwembaden een pré. Net als een afdekzeil voor ’s avonds en een ondervloer tegen het uitglijden. Natuurlijk kun je ook helemaal los gaan met luchtbedden en andere opblaasbare voorwerpen. Dat vergroot alleen maar de waterpret in de tuin. Laat de zomer maar komen!