De Kamado BBQ: een must have voor echte barbecue liefhebbers
14 februari 2018
Door Woonhome.nl
Echte Grillmasters opgelet, de keramische Kamado BBQ is dé trend op het gebied van barbecues komende zomer. Ben jij een liefhebber van outdoor cooking? Dan is de veelzijdige Kamado BBQ de must have voor in jouw tuin. Van grillen, smoken, warm roken, slow cooking, pizza’s bakken tot brood bakken doe je op deze stoere barbecue.
De voordelen van de Kamado Barbecue
Het grootste voordeel van de Kamado BBQ is dat het een houtskool barbecue is. Alleen hierdoor krijgt het vlees die heerlijke, kenmerkende BBQ smaak! Daarnaast zet je deze barbecue ook heel gemakkelijk op een lage temperatuur stand. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld iets langzaam wil laten garen. Pizza’s bakken of een heerlijk brood bak je allemaal op de Kamado BBQ. Een veelzijdige barbecue die bijna een complete buitenkeuken te noemen is!
Wist je dat de Kamado BBQ al meer dan 3000 jaar bestaat? De oorspronkelijke Kamado komt uit Japan en werd door de Amerikanen in de jaren ’40 ontdekt.
De Kamado BBQ: 5 handige tips voor de Grillmasters
Met de volgende handige tips ervaar je de Kamado Barbecue op z’n best.
Tip 1 Het aansteken van de Kamado barbecue
Het is belangrijk dat je de Kamado aangesteekt met houtskool van goede kwaliteit. Daarnaast moet de BBQ ook op een stabiele, vlakke plek staan. Gebruik tijdens het aansteken geen vloeistoffen, deze kunnen het keramiek beschadigen.
Weetje: Een houtskoolstarter is niet geschikt voor in een Kamado BBQ. Deze kan barsten veroorzaken in het keramiek.
Tip 2: Hitte regulatie met de Kamado BBQ
Voordat je de temperatuur enorm opschroeft, is het van belang te weten welke temperatuur nodig is. De temperatuur opschroeven in de barbecue is gemakkelijker dan het laten dalen. In combinatie met de luchtaanvoer- en ventilatieopening speel je met het verhogen van de temperatuur.
Tip 3: gebruik de verschillende technieken van de Kamado barbecue
Behalve barbecueën doe je nog veel meer op de Kamado. Maar hier dan ook optimaal gebruik van. Dit zijn de mogelijkheden van deze veelzijdige barbecue:
Roken: Er zijn verschillende technieken wat roken betreft. Koud roken, warm roken met stukken hout en warm roken op een plank. De houtsoorten die men gebruikt zijn verschillend. Vis rookt men op els of kerst. Terwijl rund weer op appel, beuk, eik of bijvoorbeeld kers gerookt wordt.
Slow cooking: een heerlijk, langzaam gegaard stuk rosbief behoort tot één van de heerlijkste stukken vlees. Dankzij het perfect behouden van de temperatuur, doet de Kamado dit heel goed.
Braden: de Kamado barbecue is ook te gebruiken als oven. Zet een aardewerk schaal op het rooster, sluit de Kamado en bak de ovenschaal af.
Grillen: er zijn veel verschillende grill technieken voor het grillen van vlees. De Kamado is geschikt om direct én indirect op te grillen.
Stomen: door etenswaar van het directe vuur weg te houden, gaat stomen super gemakkelijk!
Bakken: pizza’s maar ook broden bak je gemakkelijk op de Kamado BBQ. Maak dus zeker gebruik van deze functie!
Ben jij een echte grillmaster en BBQ je het liefst het gehele jaar door? Dan is deze Japanse Kamado BBQ de must have voor in de tuin!