De Buyer Mineral B sauteerpan Ø24 cm

De Buyer Mineral B sauteerpan Ø24 cm

€ 58,95
Ontvang prijs alert
deze sauteerpan uit de mineral b element-collectie van de buyer is vervaardigd van plaatstaal en is voorzien van een natuurlijke beschermlaag van bijenwas die oxidatie tegengaat- de pan is geschikt voor verschillende kookstijlen, waaronder schroeien, sauteren, bruinen en stoven- de pan is deaal voor het bereiden van grote hoeveelheden eten en voor het sauteren van aardappelen- de hoge rand voorkomt spetteren tijdens het braden van vlees- de natuurlijke antikleef-eigenschappen van de pan worden met elk gebruik beter- vrij van pfoa en ptfe- niet geschikt voor de vaatwasmachine- afspoelen met warm water, drogen en lichtjes olieen- bewaren op een droge plek- inbakken: voorbereiding van uw pan de pan met zeer heet water afwassen- bij de mineral b element®, die een afwerklaag met bijenwas heeft gekregen, dient u de gehele bakpan goed schoon te maken om alle restanten van de was te verwijderen- veeg de pan vervolgens goed schoon met absorberend papier- giet een klein scheutje olie in de pan- bij voorkeur zonnebloemolie, maar arachideolie is ook prima- smeer met wat keukenpapier de olie uit tot een dun laagje over de hele binnenkant van de pan- vergeet ook de opstaande randen niet! hierbij geldt: hoe dunner de laag, hoe mooier de seasoning uiteindelijk wordt- beter10 keer met een flinterdun laagje olie dan 1 keer met te veel olie- nu is het tijd om de pan goed heet te stoken- in het begin even middelhoog vuur, maar wanneer de pan eenmaal goed heet is mag je er wel een schepje bovenop doen- let op bij het inbranden op een inductieplaat- hoewel deze pannen geschikt zijn voor zeer grote hitte, moeten ze wel enigszins rustig naar die temperatuur gebracht worden- zeker bij een zeer efficiente warmteoverdracht, zoals inductie, trekt de pan krom als hij te snel heet wordt- begin dus op een lage stand, en bouw het rustig op- het doel is om de olie zo heet te stoken dat hij gaat walmen- zie je de rook van de pan komen? dan nog even wat verder doorgaan met verhitten- het doel is om de pan zo zwart mogelijk te krijgen- vergeet ook de afzuigkap niet: dit kan best flink stinken- wanneer je na een minuut of twee tot drie walmen merkt dat de pan droog raakt kan het vuur uit- laat hem nu rustig een kwartier (of langer) afkoelen- hierna even met een zo schoon mogelijke afwasborstel en heet water schrobben- gebruik absoluut geen afwasmiddel! nooit! droog de pan hierna goed af- wrijf de pan weer in met wat olie en verhit hem tot hij bijna droog is- dit herhaal je totdat de pan zwart is vanbinnen- vaak heb je na een keer of 5 branden al een heel behoorlijk resultaat- je zult merken dat vlees in de pan eventjes nodig heeft om zich los te bakken van de ondergrond, maar daarna bakt de pan ontzettend goed- na een keer of 10 zit je op een optimaal resultaat- hoe vaker de pan gebruikt wordt, des te beter het bakresultaat wordt- hoe zwarter de pan aan de binnenkant wordt, des te minder de producten aanbakken-   gebruik een beetje vetstof/ olie in de pan opwarmen, let op! de pan geleidelijk warm laten worden, vermijdt boosterfunctie bij inductieplaten/ hoog vuur bij een lege pan, zodra de pan heet is, het voedsel aan elke kant ongeveer 45 seconden aanbakken, daarna het vuur lager zetten om de garing te voltooien-   onderhoud na elk gebruik 1) om de eigenschappen te beschermen en roestvorming te voorkomen, dienst u de bakresten in de pan te verwijderen met warm/heet water 2) onmiddellijk afvegen met een doek of absorberend papier- indien er aangebrande rest blijven in uw pan : reinigen van de pan: grof zout verwarmen in de pan gedurende anderhalve minuut op een hoog vuur en vervolgens afdrogen met bv keukenpapier- het zout lost de resterende bakresten op en absorbeert de geuren- 3) lichtjes insmeren met olie en opbergen in een vochtvrije ruimte-   let op! niet laten inweken- indien de voedingsmiddelen blijven kleven, een groene spons gebruiken- niet geschikt voor de afwasmachine- door het bereiden van/met enigszins zure producten zoals tomaten, witte wijn, citroen, enz-, kan invloed hebben op de inbaklaag van de pan (er verschijnen witte vlekken); in dat geval dient u de bakpan opnieuw in te bakken- indien na het gebruik van de mineral b element® sporen van bijenwas op uw kookplaat achterblijven, dient u deze met absorberend papier te verwijderen terwijl de plaat nog warm is-
Bestel in webshop

Eigenschappen:

Kleur
Zilver
Merk
De Buyer
EAN
3011245614249
Bezorginformatie
1-2 werkdagen
Verzendkosten
3,95

Bekijk meer informatieMeer informatie
de Bijenkorf

de Bijenkorf

debijenkorf.nl

De Bijenkorf is het meest inspirerende, creatieve en duurzame warenhuis, waar iedereen zich bijzonder kan voelen.

Bekijk ook

Le Creuset Les Forgées hapjespan Ø24 cm

Les Forgees sauteuse/hapjespan van Le Creuset- Deze pan is aan zowel de binnen- als buitenzijde voo...

3,9%
korting

Eva Solo Nordic kitchen inductiekan 1 L Roestvrij staal

eva solo nordic kitchen inductiekan 1 l roestvrij staal...

De Buyer Mineral B sauteerpan Ø24 cm

deze sauteerpan uit de mineral b element-collectie van de buyer is vervaardigd van plaatstaal en is...

Demeyere Apollo 7 hapjespan met glazen deksel Ø28 cm

ben je een ervaren beroepschef of ben je een ambitieuze hobbykok die kiest voor kookmateriaal uit d...