De Buyer Mineral B sauteerpan Ø24 cm
De Buyer Mineral B sauteerpan Ø24 cm
€ 58,95
Ontvang prijs alert
deze sauteerpan uit de mineral b element-collectie van de buyer is vervaardigd van plaatstaal en is voorzien van een natuurlijke beschermlaag van bijenwas die oxidatie tegengaat- de pan is geschikt voor verschillende kookstijlen, waaronder schroeien, sauteren, bruinen en stoven- de pan is deaal voor het bereiden van grote hoeveelheden eten en voor het sauteren van aardappelen- de hoge rand voorkomt spetteren tijdens het braden van vlees- de natuurlijke antikleef-eigenschappen van de pan worden met elk gebruik beter- vrij van pfoa en ptfe- niet geschikt voor de vaatwasmachine- afspoelen met warm water, drogen en lichtjes olieen- bewaren op een droge plek- inbakken: voorbereiding van uw pan de pan met zeer heet water afwassen- bij de mineral b element®, die een afwerklaag met bijenwas heeft gekregen, dient u de gehele bakpan goed schoon te maken om alle restanten van de was te verwijderen- veeg de pan vervolgens goed schoon met absorberend papier- giet een klein scheutje olie in de pan- bij voorkeur zonnebloemolie, maar arachideolie is ook prima- smeer met wat keukenpapier de olie uit tot een dun laagje over de hele binnenkant van de pan- vergeet ook de opstaande randen niet! hierbij geldt: hoe dunner de laag, hoe mooier de seasoning uiteindelijk wordt- beter10 keer met een flinterdun laagje olie dan 1 keer met te veel olie- nu is het tijd om de pan goed heet te stoken- in het begin even middelhoog vuur, maar wanneer de pan eenmaal goed heet is mag je er wel een schepje bovenop doen- let op bij het inbranden op een inductieplaat- hoewel deze pannen geschikt zijn voor zeer grote hitte, moeten ze wel enigszins rustig naar die temperatuur gebracht worden- zeker bij een zeer efficiente warmteoverdracht, zoals inductie, trekt de pan krom als hij te snel heet wordt- begin dus op een lage stand, en bouw het rustig op- het doel is om de olie zo heet te stoken dat hij gaat walmen- zie je de rook van de pan komen? dan nog even wat verder doorgaan met verhitten- het doel is om de pan zo zwart mogelijk te krijgen- vergeet ook de afzuigkap niet: dit kan best flink stinken- wanneer je na een minuut of twee tot drie walmen merkt dat de pan droog raakt kan het vuur uit- laat hem nu rustig een kwartier (of langer) afkoelen- hierna even met een zo schoon mogelijke afwasborstel en heet water schrobben- gebruik absoluut geen afwasmiddel! nooit! droog de pan hierna goed af- wrijf de pan weer in met wat olie en verhit hem tot hij bijna droog is- dit herhaal je totdat de pan zwart is vanbinnen- vaak heb je na een keer of 5 branden al een heel behoorlijk resultaat- je zult merken dat vlees in de pan eventjes nodig heeft om zich los te bakken van de ondergrond, maar daarna bakt de pan ontzettend goed- na een keer of 10 zit je op een optimaal resultaat- hoe vaker de pan gebruikt wordt, des te beter het bakresultaat wordt- hoe zwarter de pan aan de binnenkant wordt, des te minder de producten aanbakken- gebruik een beetje vetstof/ olie in de pan opwarmen, let op! de pan geleidelijk warm laten worden, vermijdt boosterfunctie bij inductieplaten/ hoog vuur bij een lege pan, zodra de pan heet is, het voedsel aan elke kant ongeveer 45 seconden aanbakken, daarna het vuur lager zetten om de garing te voltooien- onderhoud na elk gebruik 1) om de eigenschappen te beschermen en roestvorming te voorkomen, dienst u de bakresten in de pan te verwijderen met warm/heet water 2) onmiddellijk afvegen met een doek of absorberend papier- indien er aangebrande rest blijven in uw pan : reinigen van de pan: grof zout verwarmen in de pan gedurende anderhalve minuut op een hoog vuur en vervolgens afdrogen met bv keukenpapier- het zout lost de resterende bakresten op en absorbeert de geuren- 3) lichtjes insmeren met olie en opbergen in een vochtvrije ruimte- let op! niet laten inweken- indien de voedingsmiddelen blijven kleven, een groene spons gebruiken- niet geschikt voor de afwasmachine- door het bereiden van/met enigszins zure producten zoals tomaten, witte wijn, citroen, enz-, kan invloed hebben op de inbaklaag van de pan (er verschijnen witte vlekken); in dat geval dient u de bakpan opnieuw in te bakken- indien na het gebruik van de mineral b element® sporen van bijenwas op uw kookplaat achterblijven, dient u deze met absorberend papier te verwijderen terwijl de plaat nog warm is-
Eigenschappen:
Kleur
Zilver
Merk
De Buyer
Beschikbaarheid
EAN
3011245614249
Bezorginformatie
1-2 werkdagen
Verzendkosten
3,95
Meer informatie
Bekijk ook
Le Creuset Les Forgées hapjespan Ø26 cm
Le Creuset hapjespan van gesmeden aluminium- Dit model is uitgevoerd met een extra sterk anti-aanba...
b.green-pan met glazen deksel Maat: Ø 24 cm (bodem 21,5) x h 12,0 cm, 1,9 kg, 5 l
b.green-pan met glazen deksel...
€ 94,95
Le Creuset Metallics Mini Cocotte braad-/stoofpan 10 cm set van 4
metallics mini set van 4 stoofpannen van le creuset, uitgevoerd in metallic kersenrood- de typische...
10%
korting
korting
Fellow Clyde waterkoker voor fornuis 1,7 L Matte black
fellow clyde waterkoker voor fornuis 1,7 l matte black...
€ 129 € 116,10